Blogul Mokka > Recomandarea Mokka >
Ce este concepția de dropshipping? Cum să începeți pas cu pas vânzările?

Ce este concepția de dropshipping? Cum să începeți pas cu pas vânzările?

Dropshippingul devine din ce în ce mai popular în rândul persoanelor care doresc să aibă propriul magazin online, dar care nu dispun de un spațiu de depozitare în care să poată depozita bunurile pentru vânzare. Aceasta este o șansă de a oferi clientului dumneavoastră produse de cea mai înaltă calitate, fără a avea un singur articol în stoc. Ce este mai exact și cum să deschideți un magazin online în sistemul de dropshipping? Veți afla mai multe citind articolul de astăzi.În ce constă ideea de dropshipping?


Dropshippingul este un model de cooperare cu angrosiștii, în care antreprenorul se ocupă de comenzi și de promovarea magazinului, iar angrosistul trimite în numele său produsele comandate de client. Cooperarea are loc în așa fel încât clientul să nu își dea seama că bunurile sunt trimise din altă parte.

Acest model de cooperare reduce în mod semnificativ costurile de funcționare a unui magazin online. Investiția se limitează, în principiu, la înființarea unui magazin, la publicitate și la furnizarea de servicii profesionale pentru clienți. Antreprenorul nu trebuie să comande mărfuri cu livrarea în depozitul său, ceea ce reduce costurile și facilitează activitatea. Un avantaj foarte important al dropshippingului este lipsa totală de obligații. Nu aveți nevoie de niciun contract, deoarece angrosistul trimite doar atâtea comenzi câte plasați în numele clientului prin panoul special conceput.Cum să conduceți un magazin în sistem dropshipping pas cu pas?


Dacă doriți să lucrați în sistemul dropshipping, aveți câteva opțiuni și totul depinde de abilitățile dumneavoastră. Dacă nu sunteți deloc familiarizat cu webmasteringul, trebuie să alegeți o companie care să vă creeze un magazin online. Magazinul se poate baza pe soluții gratuite, cum ar fi WooCommerce, sau pe platforme SaaS care vă permit să obțineți funcționalitatea completă a unui magazin în schimbul unui mic abonament. Ambele soluții au avantajele și dezavantajele lor, iar alegerea depinde în mare măsură de preferințele clientului.

A doua opțiune, este să vă conduceți magazinul pe cont propriu. Platformele menționate mai sus nu sunt prea complicate de instalat, iar în cazul pachetelor cu abonament, instalarea rămâne în responsabilitatea firmei care furnizează scriptul magazinului. Prin urmare, dacă aveți abilitățile de bază, vă puteți crea foarte repede propriul magazin online și îl puteți integra cu angrosistul ales.Cel mai important lucru este să alegeți angrosistul potrivit.


Un element extrem de important pentru a administra un magazin online în modelul de dropshipping este alegerea adecvată a angrosistului. Merită să stabiliți o colaborare cu angrosiștii care au un sortiment sau o gamă largă de produse pe care doriți să le oferiți clienților dumneavoastră.

Angrosistul potrivit pentru dropshipping este cheia succesului afacerii electronice pe care doriți să o conduceți. Dacă nu alegeți partenerul de afaceri potrivit, nu veți putea supraviețui prea mult timp pe piață.

Iată unii dintre cei mai importanți factori care trebuie luați în considerare atunci când alegeți un dropshipper:

·       Ce produse oferă?

·       Prețurile produselor - sunt competitive și atractive?

·       Care este calitatea produselor?

·       De cât timp funcționează firma acestuia?

·       Câți clienți are?

·       Are o pagină de Internet?

·       Câte produse are în oferta sa?

·       Oferă transport gratuit?

·       Cât de repede expediază produsele?

·       Este necesară o sumă minimă pentru a realiza comanda?

·       Are un program de loialitate pentru parteneri și clienți?

·       Care este comanda minimă?

·       Trebuie să se plătească transportul?Cum puteți începe să lucrați cu un angrosist fără a cheltui prea mulți bani?


De obicei, este foarte simplu, trebuie doar să completați formularul de înregistrare, să furnizați documentele necesare și să așteptați verificarea. Pe Internet puteți găsi angrosiști care oferă cooperare doar cu firme, dar există și angrosiști pentru care cooperarea cu o persoană fizică nu este o mare problemă. Este important ca magazinul dumneavoastră online să fie pregătit în prealabil, astfel încât să vă puteți integra complet cu angrosistul și cu fluxul de produse al acestuia imediat ce cererea dumneavoastră a fost aprobată. Folosind scripturile adecvate, puteți transfera foarte ușor întregul sortiment al unui anumit angrosist în propriul magazin și puteți începe să obțineți profituri fără prea mulți bani cheltuiți.

După cum vedeți, puteți deschide fără prea multe cheltuieli un magazin online, iar concentrându-vă doar pe publicitate, puteți câștiga bani buni din această soluție. Cu toate acestea, trebuie să cooperați cu angrosiști de încredere și să vă proiectați magazinul astfel încât să încurajați oamenii să facă achiziții. O formă a unui astfel de stimulent poate fi cooperarea cu sistemul de plată amânată Mokka, cunoscut pe piață pentru soluțiile sale care facilitează achiziționarea de produse și servicii. Puteți citi mai multe despre principiile de cooperare cu Mokka pe pagina de Internet https://mokka.ro/for-partners/.

Elif Apseleam