Blogul Mokka > Recomandarea Mokka >
Ce metodă de plată prin Internet merită să fie aleasă în timpul cumpărăturilor?

Ce metodă de plată prin Internet merită să fie aleasă în timpul cumpărăturilor?

Atunci când facem cumpărături online avem posibilitatea de a folosi mai multe metode de plată. Din cauza concurenței ridicate, tot mai multe magazine oferă o gamă întreagă de sisteme de plată, deoarece lipsa unei metode preferate de către un client poate fi un motiv pentru ca acesta să profite de oferta concurenței. Disponibilitatea generală a produselor face ca astfel de lucruri mărunte să fie importante și decisive pentru a face o achiziție într-un loc anume.Ce sunt sistemele de plată?


Acestea sunt servicii online care vă permit să transferați bani. Permit să reduceți timpul necesar pentru a efectua o plată, ceea ce face să scadă și timpul de expediere a produselor. Multe servicii oferă notificări de plată în timp real, astfel încât achizițiile noastre pot fi expediate în aceeași zi. Acesta este un beneficiu general atât pentru cumpărător, cât și pentru vânzător. Astfel, putem uita să mai stăm la coadă la oficiul poștal pentru a plăti transferul sau să rescriem informații precum numărul de cont și detaliile destinatarului la un ghișeu separat în banca noastră. Acum, întregul proces de plată este aproape automat. Din partea noastră, este necesară doar confirmarea în aplicația bancară.


Cum este posibil? Aceste sisteme funcționează foarte simplu. Sunt configurate cu toate băncile publice disponibile, astfel încât, după selectare, clientul este transferat pe pagina de autentificare a băncii. Toate datele sunt completate automat, este suficient să le confirmați, să acceptați și să verificați plata. Întregul proces este automat, ceea ce economisește timp pentru a contabiliza transferul, care de obicei durează 24 de ore.


Metode populare de plată


Desigur, mulți dintre noi încă mai folosesc transferurile bancare standard. Și această metodă este oferită de majoritatea comercianților. Principalul său dezavantaj este că trebuie să completați singur formularul de transfer, iar timpul pentru contabilizare prelungește timpul de expediere. O altă metodă încă populară este plata cu cardul de credit. Pentru cei care au unul, întregul proces este simplu - trebuie doar să introduceți numărul cardului, data de expirare a acestuia și codul de securitate numit CVC.


O metodă populară de plată offline este plata la livrare. Această opțiune este folosită des în cazul magazinelor de la care facem o comandă pentru prima dată. Cu toate acestea, este o metodă problematică, deoarece trebuie să așteptăm curierul care livrează coletul, pentru că acesta este cel care încasează plata.Plăți online securizate


Există sisteme care sunt foarte sigure și care vă permit să efectuați plățile online. Aceste sisteme sunt integrate cu magazinul, astfel încât datele sunt completate automat, ceea ce elimină riscul de a completa greșit datele sau numărul de cont. Utilizând serviciile populare de procesare a plăților nu trebuie să ne temem de înșelătorie. Acestea se bazează pe mecanisme avansate, verificări suplimentare ale transferurilor - într-un cuvânt, sunt foarte sigure.


Sisteme de plată amânată


Această soluție este oferită de tot mai multe magazine online populare, precum și de rețele mari. Idea este oferită și de mokka.ro. Cum funcționează un astfel de sistem și ce beneficii aduce clientului?


Plățile amânate sunt ceva asemănător unui card de credit. Atunci când plătiți comanda în termen de 30 de zile, nu suportați niciun cost suplimentar. Un avantaj suplimentar este posibilitatea de a eșalona plata în rate. Întreaga verificare are loc aproape în mod automat, iar sistemul configurat cu magazinul transmite comanda spre executare. Un mare avantaj este posibilitatea de a cumpăra articole, de exemplu, înainte de ziua de salariu, atunci când găsim o ocazie foarte bună sau când avem o cheltuială neprevăzută. Dacă plătim la timp, nu vom suporta costuri suplimentare. Un alt avantaj este că puteți comanda haine sau pantofi, îi puteți proba acasă și, eventual, puteți returna o parte sau întreaga comandă. Este soluția perfectă atunci când nu știți ce mărime să alegeți și nu vreți să plătiți pentru mai multe! Alegeți-o pe cea care vă convine și abia apoi efectuați plata.

Ioana Munteanu
Project Manager