Blogul Mokka > Recomandarea Mokka >
Cum să vă gestionați bugetul în timpul freneziei cumpărăturilor de Crăciun?

Cum să vă gestionați bugetul în timpul freneziei cumpărăturilor de Crăciun?

Crăciunul este cea mai specială perioadă a anului, perioadă care implică adesea destul de multe cheltuieli. Cadourile, pregătirile pentru Ajunul Crăciunului, decorațiunile și călătoriile pot fi o mare povară pentru bugetul dumneavoastră. Așadar, merită să știți cum să vă gestionați finanțele pentru a nu da faliment în timpul cumpărăturilor de Crăciun.Regula 1 - planificare


În primul rând, este important să vă planificați cumpărăturile în mod corect. O soluție bună este să vă notați din timp toate cheltuielile și programul de cumpărături. Planificarea este jumătatea succesului! Merită să țineți minte asta.


Cumpărând cadourile mult mai devreme, puteți profita de promoții atractive, de oferte disponibile în magazinele online, si lista poate continua. Foarte des puteți cumpăra ceva de valoare cu foarte puțini bani! De asemenea, este o idee bună să vă stabiliți din timp un anumit buget de cumpărături, care nu poate fi depășit.


Regula 2 - acționați din timp


Așa cum am menționat mai devreme, cumpărăturile nu trebuie amânate până în ultimul moment. Nu e nevoie să așteptați ca ofertele de Crăciun să apară în magazine, ci puteți decide cu ușurință să vă faceți cumpărăturile cu câteva săptămâni înainte. De asemenea, puteți eșalona în rate cumpărarea cadourilor și a altor lucruri necesare. În acest fel, nu veți simți dintr-o dată cum vă dispar toți banii.


Regula 3 - abordare inteligentă


Pentru a economisi bani, trebuie să abordați cumpărăturile inteligent. Văzând supraabundența de oferte și oportunități, este foarte ușor să exagerați și să cumpărați multe produse inutile. În timpul sezonului sărbătorilor, o mulțime de produse apar în magazine, ispitindu-vă de pe rafturi prin aspectul lor unic. Mulți oameni sunt tentați să le cumpere și sfârșesc prin a cheltui mult mai mulți bani decât plănuiseră. Așadar, merită să vă gândiți cu atenție dacă aveți nevoie de un articol sau dacă stocul dumneavoastră de globuri sau luminițe de Crăciun este deja prea mare.Unele magazine oferă, de asemenea, posibilitatea de a folosi coduri de reducere extrem de atractive - de exemplu, atunci când faceți cumpărături online. Merită să țineți cont de aceste oportunități. Uneori este mai bine să cumpărați mai multe produse de la un singur comerciant decât de la mai mulți, deoarece livrarea poate fi gratuită de la o anumită sumă.


Regula 4 - cumpărați inteligent produsele alimentare


Mulți oameni cheltuiesc o mulțime de bani pe cumpărăturile de Crăciun pentru a pregăti bucate fanteziste și somptuoase. Însă, de obicei, după Crăciun, o mulțime de alimente se irosesc. Așadar, merită să planificați numărul de feluri de mâncare pentru masa de sărbători în funcție de necesități. Nu este întotdeauna necesar să se pregătească atât de multe bucate. De asemenea, merită să căutați rețete ieftine și gustoase pe Internet, care vor fi perfecte pentru Crăciun. Există foarte multe posibilități.


Regula 5 - plățile amânate


O posibilitate foarte interesantă este Mokka. Portalul oferă plăți amânate, astfel vă puteți planifica confortabil cheltuielile de Crăciun. Tot ce trebuie să faceți este să vă înregistrați pe site-ul magazinului și să verificați care sunt magazinele partenere. Puteți apoi să faceți cumpărături online sau în magazinele staționare și să alegeți Mokka ca metodă de plată. Vi se va acorda o limită de achiziție convenabilă și puteți alege, de asemenea, un plan convenabil de plată în rate. Opțiunea „cumpărați acum, plătiți mai târziu” este ideală pentru perioada sărbătorilor!


Plata în rate cu Mokka vă ajută să vă protejați bugetul gospodăriei de cheltuielile neprevăzute. Este o soluție bună și securizată, care merită recomandată. Cumpărăturile cu Mokka sunt foarte simple și intuitive.

Ioana Munteanu
Project Manager