Blogul Mokka > Recomandarea Mokka >
Cum se alege o pereche de pantofi eleganți pentru un costum?

Cum se alege o pereche de pantofi eleganți pentru un costum?

Cumpărarea pantofilor pentru costum trebuie să fie bine gândită. Nu orice pantofi eleganți vor arăta bine cu un costum. Așadar, dacă sunteți în căutarea pantofilor potriviți pentru o ținuta elegantă, deoarece mergeți la un bal sau la o nuntă, sunteți la locul potrivit! Mai jos veți afla ce pantofi să alegeți pentru costumul dumneavoastră, în funcție de croiala și culoarea acestuia.Pantofi eleganți și la modă pentru costum - culoarea


Cel mai important criteriu în alegerea pantofilor pentru costum ar trebui să fie culoarea acestora. O culoare populară a costumelor este negrul. Prin urmare, merită să știți că pentru o astfel de ținută trebuie aleși doar pantofi negri. Aceasta este esența clasicului și eleganței. O astfel de combinație se poartă, de obicei, la ocazii foarte formale.


A doua culoare populară în cazul costumelor este albastrul marin. Această ținută este un pic mai puțin formală, dar totuși potrivită pentru evenimente formale, cum ar fi o nuntă (ca invitat) sau o petrecere, precum și pentru birou. Pentru situațiile mai puțin formale, de exemplu, atunci când purtați un costum în fiecare zi, pantofii de culoare albastru marin sau maro vor merge bine. În schimb negrul, maroul închis sau burgundul vor adăuga o notă de eleganță.


Când vine vorba de un costum gri, regula de bază este aceeași ca mai sus - pantofii în multe culori vor funcționa și aici, dar alegerea depinde de ocazie.


Doar pantofii de culoare închisă, cum ar fi negru, albastru marin sau maro închis, se potrivesc cu un costum antracit sau gri închis. În schimb, un costum maro, la fel ca și un costum negru, nu ne lasă prea multe opțiuni de culoare. Va arăta bine doar cu pantofi maro sau burgund. Cu toate acestea, este important ca pantofii să fie de o culoare puțin mai închisă decât cea a costumului. Nu uitați - cureaua pantalonilor și cureaua ceasului de mână trebuie să aibă o culoare cât mai asemănătoare cu cea a pantofilor.


Ce pantofi să purtați la un costum? Cele mai la modă materiale și modele pentru 2021 și 2022


La magazinul Humanic RO nu trebuie să vă faceți griji cu privire la costuri. Dacă se apropie o ocazie importantă și aveți nevoie de pantofi noi pentru costum, dar vă îngrijorează bugetul, puteți folosi opțiunea de plată amânată prin Mokka. În acest fel, puteți plăti pentru produsul ales în momentul care vă convine. Aveți, de asemenea, opțiunea de a împărți plata în rate. În acest fel puteți alege pantofii de vis ca să vă bucurați de aceștia din plin!


În afară de culoare, atunci când alegeți pantofii pentru costum, este important și materialul din care aceștia sunt confecționați. Evident, cei mai clasici sunt pantofii bărbătești din piele. Opțiunea care este cea mai recomandată pentru ocazii formale este cea din piele lăcuită. Pentru ocazii mai puțin formale, puteți alege și pantofii de costum din piele întoarsă, nubuc sau piele embosată. De asemenea, alegerea materialului este legată de design și decor.


Când vine vorba de decorare, aceasta nu trebuie să fie exagerată în cazul pantofilor eleganți. Merită să mizăm pe simplitate. În acest fel, aveți garanția că purtați un stil „sigur” și care arată bine. Cu toate acestea, nu înseamnă că doar cei mai simpli pantofi vor fi stilați. Cusăturile delicate pot adăuga o notă de șic, iar pentru ținutele mai puțin formale, elementele colorate sau reliefurile interesante pot fi la fel de potrivite.Tipuri de pantofi pentru costum


Ultimul criteriu, dar la fel de important la alegerea pantofilor eleganți, va fi tipul acestora. O alegere foarte populară sunt așa-numiții oxfords, care sunt pantofi foarte clasici și stilați. Căptușeala în acest tip este cusută sub așa-numitul vârf (bombeu). Datorită acestui lucru, pantoful este mai compact și mai subțire decât în cazul pantofilor derby, unde căptușeala este cusută pe vârf (bombeu). Pantofii oxford negri sunt un model perfect pentru ocaziile formale. Pentru ocazii mai puțin formale, versiunea perforată va fi la fel de bună.


Brogues sunt pantofi pentru fanii extravaganței. Acest tip de încălțăminte provine din Scoția. Pantofii brogues obișnuiți sunt perforați la toate cusăturile. Sunt mai puțin eleganți decât pantofii oxford, dar mai versatili. Pantofii brogues maro sau de culoarea caramelului vor arăta bine nu numai împreună cu un costum, ci și în combinații casual. De exemplu, se potrivesc foarte bine cu o jachetă sport și blugi sau pantaloni de tip Chinos.


Merită menționați și Loaferșii - pantofii bărbătești eleganți de tip slip-on. Sunt un pic ca niște mocasini într-o versiune mai elegantă și se vor potrivi cu multe tipuri de costume, în funcție de model.


După cum puteți vedea, există multe tipuri de pantofi pentru costum. Puteți cumpăra aceste modele și altele în magazinul Humanic RO. Profitați de plățile Mokka și bucurați-vă de pantofii de vis chiar astăzi!

Ioana Munteanu
Project Manager