Blogul Mokka > Recomandarea Mokka >
Idei interactive și creative de jucării noi pentru copii de orice vârstă!

Idei interactive și creative de jucării noi pentru copii de orice vârstă!

Atunci când vizitați magazinele de jucării, fie că sunt staționare sau online, vă confruntați cu o alegere imensă. Datorită progreselor tehnologice, ursuleții de pluș și păpușile de cârpă nu mai reprezintă prima opțiune. Oferta s-a extins cu modele interactive. Astfel, putem alege o jucărie care va aduce bucurie copilului și, în același timp, îi va influența dezvoltarea. Ce sunt mai exact aceste gadgeturi interactive și ce se găsește pe rafturile magazinelor? Ce beneficii aduc?Ce sunt jucăriile interactive?


Jucăriile interactive sunt în principiu dispozitive electronice care, prin aprinderea luminilor, emitere de sunete sau mișcări, atrag atenția copilului. Acestea sprijină dezvoltarea adecvată prin stimularea simțurilor: văzul, auzul și atingerea. În plus, copiii învață noi termeni: obiectele din jur, animalele și multe altele. Îi ajută pe cei mai mici să înțeleagă ideea de cauză și efect. Atrag atenția prin culori, precum și prin capacitatea de a vorbi, cânta și emite sunete. Fiecare jucărie ar trebui să fie aleasă conform vârstei, nevoilor și intereselor copilului și ar trebui să îndeplinească în același timp următoarele funcții: inspirație, îmbunătățire, activare și învățare. Se pot distinge mai multe tipuri de jucării interactive, printre care se numără:


Modelele RC, cunoscute și sub denumirea de modele cu telecomandă. Acestea sunt controlate prin unde radio. Există versiuni pentru zbor, condus sau plutitoare. Acestea se împart în modele gata de utilizare și modele care trebuie asamblate. Printre acestea se numără toate tipurile de mașini, avioane și vehicule plutitoare.


Jucării pentru montarea individuală. Acestea sunt foarte des denumite seturi de construcție. Includ tot felul de kituri care pot fi folosite pentru a crea: clădiri, roboți, mașini și multe altele.


Gadgeturi interactive pentru sprijinirea dezvoltării copilului. Această categorie generală include toate tipurile de planșe de joc, cărți, ursuleți de pluș cu funcția de cântat și vorbit sau planșe educative. Se adresează cel mai adesea celor mai mici copii, deoarece îi ajută, de exemplu, să învețe să vorbească.Avantajele utilizării jucăriilor interactive


Echipamentele cu telecomandă, modelele de asamblat și alte jucării au multe beneficii pe care educatorii le recunosc. Multe studii au confirmat că au un efect pozitiv asupra memoriei, concentrării, motivației și regularității. Într-un fel, acestea ne învață și cum să acceptăm înfrângerea, să cooperăm în grup și, mai ales, să rezolvăm problemele în mod independent. Utilizarea lor dezvoltă abilitățile manuale ale copilului. De asemenea, acestea îl pot învăța să vorbească, să numere și să citească. Trebuie reținut, că acestea sunt totuși jucării care fac timpul petrecut mai plăcut pentru cel mic. Dacă ar fi să adunăm toate aceste beneficii într-unul singur, ar fi suficient să spunem că jucăriile învață copii prin joacă. În acest fel, obținem rezultate ridicate într-un timp mai scurt, menținând în același timp copilul fericit. Unul dintre puținele dezavantaje poate fi costul de achiziție. Aceste jucării nu sunt printre cele mai ieftine, dar merită menționat faptul, că sunt o investiție pentru mulți ani. Într-o astfel de situație, Mokka vă oferă o mână de ajutor. Soluția vă permite să vă mulțumiți copilul și, de asemenea, să nu vă îngreunați bugetul gospodăriei. Puteți profita de oferta de plată amânată la partenerul nostru NORIEL.


Piața jucăriilor din secolul XXI este plină de un număr imens de articole care influențează mai mult sau mai puțin dezvoltarea unui copil. Prin urmare, merită să vă gândiți bine la fiecare achiziție și să alegeți o jucărie care va bucura dar și educa.

Ioana Munteanu
Project Manager