Blogul Mokka > Recomandarea Mokka >
Stilul Casual pentru bărbații moderni - confortabil și totuși elegant

Stilul Casual pentru bărbații moderni - confortabil și totuși elegant


Casual în limba engleză înseamnă „informal”. În contextul îmbrăcămintei bărbătești, casual se referă la un stil care combină un aspect relaxat, de zi cu zi, cu o notă de eleganță. Este potrivit pentru cei care doresc totuși să arate îngrijit și elegant fără a purta un costum. Stilul casual este potrivit pentru multe situații, mai ales la locul de muncă, dacă nu se impune un cod vestimentar strict.


Stilurile casual și smart casual - care sunt diferențele?


Ambele stiluri combină confortul cu eleganța discretă, dar diferențele dintre acestea sunt destul de semnificative. Stilul casual permite mai multe elemente sportive și este perfect pentru viața de zi cu zi: la serviciu, la universitate, la o plimbare sau la un eveniment social. Include tricouri simple, tricouri polo și încălțăminte de tip sneakers. Smart casual, în schimb, este un stil mai formal. Este potrivit pentru sărbătorile de familie și chiar pentru întâlnirile de afaceri. În cadrul acestui stil, bărbații ar trebui să aleagă cămăși (de asemenea, cu modele delicate), jachete (inclusiv sportive) și pantofi specifici.


Încălțăminte casual pentru bărbați


În stilul casual, puteți combina vestimentația mai elegantă cu pantofii sport. Sneakerșii sunt bineveniți aici, chiar și cei în culori și modele mai îndrăznețe. Vara, puteți opta pentru mocasini, iar dacă vreți să aveți o ținută casual mai elegantă, puteți alege cizme la jumătatea gambei sau încălțăminte de tip borges. În sezonul de toamnă și de iarnă, cizmele, încălțămintea din piele întoarsă sau ghetele din piele vor fi un accesoriu perfect pentru ținutele casual ale bărbaților.Îmbrăcămintea pentru bărbați în varianta casual


Pantaloni casual


Blugii sunt acceptați, dar trebuie să fie simpli, fără franjuri, găuri, ecusoane sau alte elemente decorative. Cea mai bună alegere o constituie modelele clasice - bleumarin , albastru, negru sau gri închis, cu o croială ajustată. Și pantalonii chinos sunt o alegere excelentă, iar vara pantalonii din materiale ușoare arată foarte bine.


Elementele garderobei


Când vine vorba de garderoba unui bărbat - stilul casual permite foarte multe. Stilizarea se poate baza pe un tricou. Dar trebuie să fie un tricou simplu sau unul cu un model foarte subtil. La fel de populare sunt și cămășile - neapărat cu model. Atât cămășile din bumbac, cât și cele din denim se vor potrivi cu stilul casual. Puteți să purtați un pulover simplu sau o jachetă sport peste o cămașă sau un tricou.


În zilele mai reci, vă puteți completa ținuta casual cu o haină scurtă, o geacă din piele sau o parka. Este important să vă asortați hainele exterioare cu restul ținutei, în special cu pantofii. Asortarea unei haine elegante cu sneakerși colorați nu este o idee bună. La fel dacă ați combina pantofii de tip borges cu o jachetă sport matlasată.


Accesorii elegante pentru stilul casual


Stilul casual poate fi neconvențional și original. Este bine să fie completat cu accesorii care să-i dea acea notă finală. Cureaua și un ceas de bună calitate sunt accesoriile esențiale. În stilul casual, acesta poate fi un model sportiv. De asemenea, șosetele colorate sunt foarte la modă - în acest caz, cu cât mai nebunești, cu atât mai bine! Modelele colorate și vesele de pe șosete sunt din ce în ce mai des combinate chiar și cu costumele elegante. Bărbații, care țin la elementele distinctive și îndrăznețe, completează adesea stilul casual și cu papioane sau bretele colorate.În prezent, este mult mai ușor să se cumpere toate articolele și accesoriile în stil casual dintr-un singur magazin! Se economisește timpul și este foarte convenabil, iar datorită opțiunilor de plată suplimentare, cum ar fi plățile amânate Mokka, care sunt disponibile în magazinele Humanic, puteți rapid și ușor să împărțiți plata în rate sau să o amânați.


Ce trebuie să evitați în stilul casual?


Atunci când optați pentru un stil casual, este important să vă amintiți că acesta este destul de lejer, dar trebuie totuși să fie elegant. Fără modele țipătoare, imprimeuri colorate sau șepci de baseball. Tricourile cu glugă și pantalonii militari de asemenea nu trebuie să apară în ținutele casual la locul de muncă. Pantalonii scurți sunt și ei o chestiune discutabilă a ținutei casual. De regulă, nu se încadrează în acest stil, așa că înainte de a îmbrăca pantaloni scurți în timpul verii, merită să vă informați dacă sunt bineveniți la birou sau la universitate.

Ioana Munteanu
Project Manager